top of page

 

 

Sessie "Medizijn"

Een sessie "Medizijn" heeft tot doel om je volledig onder te dompelen in je lichaam en jezelf. Even helemaal uit je hoofd en in je lichaam zakken. Op en top voelen, ervaren, zijn. Enerzijds een ervaring van diepe ontspanning tot in elke cel van je lichaam, anderzijds een gelijkertijd doorvoelen hoe je lichaam ook in elke cel bloeit en bruist van leven. Even helemaal weg van alles en oh zo dicht bij jezelf. Alles los. Een puur geschenk voor lichaam en geest.

De basis van een sessie "Medizijn" omvat:

- Een gesprek om even af te stemmen hoe 't met je gaat.

- Als je dat wil: een geleide ontspanningsoefening, al dan niet geïnspireerd op de thema's die aangeraakt worden in ons gesprek.

- Lichaamswerk (voornamelijk gebaseerd op technieken uit Thaise therapeutische massage of Nuad Thai), afgestemd op de klachten/noden die je lichaam op dat moment ervaart. 


De sessie wordt gegeven op een massagetafel of op een futon op de grond. Nuad Thai wordt bovenop de kleding gegeven, draag dus comfortabele kledij tijdens de sessie.

Elke sessie wordt vanuit een therapeutisch oogpunt benaderd. Ben je op zoek naar een louter ontspannende (wellness)massage, dan raad ik je met plezier een aantal andere adresjes aan.

Thaise massage-2.png

April 2023: tijdelijke klantenstop voor lichaamswerk (nieuwe aanmeldingen voor relaxatietherapie kunnen wel nog steeds).

Een weldadig bad dat je volledig onderdompelt, tot rust doet komen, maar waar je tegelijkertijd bruisend van energie uitstapt, tot in je diepste vezel gerevitaliseerd! Zo kan je de sessies bij Jolien misschien het best omschrijven. Een krachtig, intensief en gedreven geheel van technieken, bewegingen en manipulaties die iedere keer anders zijn, telkens vernieuwend maar altijd verrijkend. Jolien gooit zich van de eerste tot de laatste seconde volledig en, hoe raar het voor sommigen ook moge klinken, ze slaagt er in een perfecte symbiose te maken van haar massage en hoe jij je die dag voelt, waar jouw lichaam, jouw ‘ik’ op dat moment nood aan heeft. Alles gebeurt doordacht, vloeiend en harmonieus. Een vinger, een hand, een knie, een voet, … telkens lukt het haar iets fysieks, iets mentaals letterlijk en figuurlijk los te maken. Elke aanraking, elke beweging is een combinatie van professionalisme, gevoel en aanvoelen, steeds opnieuw in een cocon van veiligheid en geborgenheid zonder dat het zweverig wordt. Combineer dit alles met de warme, uitnodigende persoonlijkheid van Jolien, haar openheid, spontaniteit en luisterend oor en het mag je niet verbazen dat de sessie "Medizijn" al een aantal maanden voor mij een vast ritueel geworden is, dat telkens naar “meer” smaakt!

H.P.

Praktische info

Raadgevingen omtrent Nuad Thai:

 • Draag makkelijke, loszittende kledij.

 • Vermijd (zware) maaltijden tot 1u vóór de sessie.

 • Drink voldoende water na de sessie (om vrijgekomen afvalstoffen sneller te verwijderen).

Tarief:

 • ​Een sessie duurt 60 min en kost 70€.

 

​​Betalen:

 • Betalen kan contant, via Bancontact, Payconiq (smartphone) of instant overschrijving.​​

Algemeen:

 • Wees tijdig aanwezig op je afspraak, zodat de afspraak van de persoon die na jou komt ook op tijd kan aanvatten. De sessie kan niet langer duren indien je te laat bent.

 • Een gemaakte afspraak annuleren kan via telefoon of sms tot uiterlijk 24u voor aanvang van de afspraak. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken worden aangerekend.

 • Waarom zou ik op regelmatige basis een sessie "Medizijn" boeken?
  Omdat velen van ons zo vaak in ons hoofd vertoeven dat we gaandeweg de voeling met ons lichaam zijn kwijtgeraakt. We hebben ons op die manier de slechte gewoonte aangekweekt om pas voor ons lichaam te gaan zorgen als het ergens pijn geeft of lastig doet. En dan willen we van die pijn zo snel mogelijk af om nadien terug helemaal in ons hoofd te kunnen zitten :-) Lichaamswerk en diepe ontspanning zorgen ervoor dat je je lichaam terug leert voelen en leert waarderen. Dat je opnieuw voelt waar je lichaam nood aan heeft en het veel sneller opmerkt wanneer spanningen zich ergens vastzetten. In een ideale situatie wordt regelmatig lichaamswerk gecombineerd met yoga of een andere vorm van lichaamsbeweging gericht op bewustwording van je lichaam. Op die manier leer je ook hoe je zelf bepaalde spanningen kan aanpakken alvorens ze klachten geven. Tijd maken voor jezelf en voor jezelf zorgen is een ondergewaardeerde, maar noodzakelijke kunst geworden. Of je nu topsporter, bediende of ambachtsman bent, iedereen heeft baat bij regelmatig lichaamsonderhoud. De tijd en moeite die je hierin steekt win je zowiezo op een later moment in je leven terug.
 • Wat is Nuad Thai (Thaise massage)?
  Nuad Thai betekent Thaïse massage en dit is één van de vijf grote pijlers binnen de traditionele Thaïse geneeskunde. Mede op basis van invloeden uit o.a. de Chinese en Indische culturen, hebben de Thai duizenden jaren geleden hun eigen unieke vorm van geneeskunde en massage ontwikkeld. De eigenheid van de Thaïse massages zit hem o.a. in het feit dat deze een pak steviger en intensiever zijn dan de Zweedse variant die de meesten onder ons kennen. Nuad Thai combineert zowel energetische als fysieke aspecten en omvat een brede waaier aan behandeltechnieken, gaande van manipulaties van gewrichten en botten tot het gebruik van kruidenbalsems en warme kruidencompressen. Daartussenin zit een heel gamma aan andere technieken, zoals diepe weefselmassage, passieve stretching en acupressuur. Je wordt met onder andere druk-, wring-, kneed-, klop-, klap-, knijp- en strekbewegingen van kop tot teen, van vingerkootje tot oorlel, bewerkt met han­den, voeten, hielen, knieën en ellebogen en soms zelfs met het volle gewicht van de masseuse. Tot slot kunnen ook traditionele technieken uit de Thaïse volksgeneeskunde gebruikt worden, zoals cupping, scraping (gua sha) en tok sen. Door deze veelheid aan technieken kan Nuad Thai heel kalmerend en ontspannend zijn, maar tegelijkertijd kan het één van de meest intensieve vormen van diepe weefselmassage zijn die er bestaat. ​ Voor elke sessie wordt er zorgvuldig nagegaan of er contra-indicaties zijn voor bepaalde behandeltechnieken. Elke sessie lichaamswerk is uniek en wordt afgestemd op de gemasseerde persoon en op de noden die hij/zij op dat moment ervaart. ​ (Aangezien er af en toe nog wat misverstanden over bestaan: Thaïse massage is GEEN erotische massage. Wens je dat toch, dan vind je ongetwijfeld via het internet elders je gading.)
 • Thaise massage, doet dat geen pijn?
  Aangezien Thaïse massage een vrij intensieve vorm van massage is, is een beetje pijn tijdens de massage normaal. Door een pijnsignaal te creëren krijgt je lichaam het signaal dat er op die specifieke plaats extra voedingsstoffen dienen aangevoerd te worden en/of extra afvalstoffen dienen te worden afgevoerd. Je zal zelf merken dat de eventuele pijn die je ervaart, je achteraf net dat ontzettend deugddoende en ontspannen gevoel zal geven. Dit gezegd zijnde is het niet de bedoeling dat je de hele tijd pijn ligt te verbijten. Je vertelt me het best zelf bij aanvang van de sessie of je een zachte of hardere druk verkiest. Als blijkt dat de druk tijdens de massage toch nog te hard of te zacht is, dan kan je me dat gewoon zeggen en pas ik de druk aan.

Veelgestelde vragen

bottom of page