Wat is Nuad Thai?

Nuad Thai betekent Thaïse massage en dit is één van de vijf grote pijlers binnen de traditionele Thaïse geneeskunde. Mede op basis van invloeden uit o.a. de Chinese en Indische culturen, hebben de Thai duizenden jaren geleden hun eigen unieke vorm van geneeskunde en massage ontwikkeld. De eigenheid van de Thaïse massages zit hem o.a. in het feit dat deze een pak steviger en intensiever zijn dan de Zweedse variant die de meesten onder ons kennen.

 

Nuad Thai combineert zowel energetische als fysieke aspecten en omvat een brede waaier aan behandeltechnieken, gaande van manipulaties van gewrichten en botten tot het gebruik van kruidenbalsems en warme kruidencompressen. Daartussenin zit een heel gamma aan andere technieken, zoals diepe weefselmassage, passieve stretching en acupressuur. Je wordt met onder andere druk-, wring-, kneed-, klop-, klap-, knijp- en strekbewegingen van kop tot teen, van vingerkootje tot oorlel, bewerkt met han­den, voeten, hielen, knieën en ellebogen en soms zelfs met het volle gewicht van de masseuse. Tot slot kunnen ook traditionele technieken uit de Thaïse volksgeneeskunde gebruikt worden, zoals cupping, scraping (gua sha) en tok sen. Door deze veelheid aan technieken kan Nuad Thai heel kalmerend en ontspannend zijn, maar tegelijkertijd kan het één van de meest intensieve vormen van diepe weefselmassage zijn die er bestaat.

Je kan bij Medizijn terecht voor therapeutische Nuad Thai (gericht op het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest en/of voor het behandelen van een specifieke klacht). 

 

Voor elke massage wordt er zorgvuldig nagegaan of er contra-indicaties zijn voor bepaalde behandeltechnieken. Elke massage is uniek en wordt afgestemd op de gemasseerde persoon en op de noden die hij/zij op dat moment ervaart.

(Aangezien er af en toe nog wat misverstanden over bestaan: Thaïse massage is GEEN erotische massage. Wens je dat toch, dan vind je ongetwijfeld via het internet elders je gading.)


 

Thaise massage-2.png

Waar is Nuad Thai allemaal goed voor?

Nuad Thai kan helpen bij rug- en nekpijn, stress, hoofdpijn/migraine, gewrichtspijnen, spierpijn/spierspanning, peesontstekingen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, algemene lichaamsstijfheid, maag- en darmproblemen, ... Het stimuleert het lymfestelsel (waardoor we minder vatbaar worden voor ziekte), de bloedcirculatie, ademhaling, spijsvertering en het zenuwstelsel. Het kan zorgen voor een verbetering in de lichaamshouding, de geestelijke alertheid, het lichaamsbewustzijn/lichaamsbesef en zorgt voor een toename van de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam.

Een weldadig bad dat je volledig onderdompelt, tot rust doet komen, maar waar je tegelijkertijd bruisend van energie uitstapt, tot in je diepste vezel gerevitaliseerd! Zo kan je de massage van Jolien misschien het best omschrijven. Een krachtig, intensief en gedreven geheel van technieken, bewegingen en manipulaties die iedere keer anders zijn, telkens vernieuwend maar altijd verrijkend. Jolien gooit zich van de eerste tot de laatste seconde volledig en, hoe raar het voor sommigen ook moge klinken, ze slaagt er in een perfecte symbiose te maken van haar massage en hoe jij je die dag voelt, waar jouw lichaam, jouw ‘ik’ op dat moment nood aan heeft. Alles gebeurt doordacht, vloeiend en harmonieus. Een vinger, een hand, een knie, een voet, … telkens lukt het haar iets fysieks, iets mentaals letterlijk en figuurlijk los te maken. Elke aanraking, elke beweging is een combinatie van professionalisme, gevoel en aanvoelen, steeds opnieuw in een cocon van veiligheid en geborgenheid zonder dat het zweverig wordt . Combineer dit alles met de warme, uitnodigende persoonlijkheid van Jolien, haar openheid, spontaniteit en luisterend oor en het mag je niet verbazen dat haar Thaise massage al een aantal maanden voor mij, voor ons, een vast ritueel geworden is, dat telkens naar “meer” smaakt!

H.P.

Dag Jolien, ik heb goed geslapen!​ Zonder slapende armen! Je bent een straffe madam! :-) Bedankt!

 

E.A.

Praktische info

Raadgevingen omtrent de massage:

  • Draag makkelijke, loszittende kledij.

  • Vermijd (zware) maaltijden tot 1u vóór de massage.

  • Drink voldoende water na de massage (om vrijgekomen afvalstoffen sneller te verwijderen).

Tarieven:

  • Sessie van 30 min: 32€​

  • ​Sessie van 60 min: 64€

  • Cadeaubon: bedrag vrij te kiezen (12 maanden geldig vanaf aankoopdatum)

 

​​Betalen:

  • Betalen kan contant, via Bancontact, Payconiq (smartphone) of instant overschrijving.​​

Algemeen:

  • Wees tijdig aanwezig op je afspraak, zodat de afspraak van de persoon die na jou komt ook op tijd kan aanvatten. De massage kan niet langer duren indien je te laat bent.

  • Een gemaakte afspraak annuleren kan via telefoon of sms tot uiterlijk 24u voor aanvang van de afspraak. Niet nagekomen of laattijdig geannuleerde afspraken worden aangerekend.

Veelgestelde vragen