Thaïse massage, doet dat geen pijn?


Aangezien Thaïse massage een vrij intensieve vorm van massage is, is een beetje pijn tijdens de massage normaal. Door een pijnsignaal te creëren krijgt je lichaam het signaal dat er op die specifieke plaats extra voedingsstoffen dienen aangevoerd te worden en/of extra afvalstoffen dienen te worden afgevoerd. Je zal zelf merken dat de eventuele pijn die je ervaart, je achteraf net dat ontzettend deugddoende en ontspannen gevoel zal geven. Dit gezegd zijnde is het niet de bedoeling dat je een uur of langer pijn ligt te verbijten. Je vertelt me het best zelf bij aanvang van de massage of je een zachte of hardere aanpak verkiest. Als blijkt dat de druk tijdens de massage toch nog te hard of te zacht is, dan kan je me dat gewoon zeggen en pas ik de druk aan.
Waarom zou ik op regelmatige basis een Thaïse massage boeken?


Omdat we ons de slechte gewoonte hebben aangekweekt om pas voor ons lichaam te gaan zorgen als het ergens pijn geeft of lastig doet. M.a.w. als de klacht al aanwezig is. Door je regelmatig te laten masseren geef je je lichaam een "onderhoudsbeurt". Je zal het veel sneller opmerken wanneer spanningen zich ergens vastzetten, waardoor deze aangepakt kunnen worden alvorens ze klachten geven. Tijd maken voor jezelf en voor jezelf zorgen is een ondergewaardeerde, maar noodzakelijke kunst geworden. Of je nu topsporter, bediende of ambachtsman bent, iedereen heeft baat bij regelmatig lichaamsonderhoud. De tijd en moeite die je hierin steekt win je zowiezo op een later moment in je leven terug.
Hoe zit zo een sessie in elkaar? Wat gebeurt er allemaal?


Elke introductiesessie begint met een korte uitleg over wat Thaïse massage precies is en wat je mag verwachten. We vullen samen een kort intake-formulier in, waarin ik o.a. vraag naar je medische voorgeschiedenis, om te weten of ik al dan niet bepaalde behandeltechnieken dien te mijden. Vanaf een tweede massage peil ik voor de sessie o.a. naar eventuele veranderingen in je gezondheidstoestand sinds de vorige massage. Als er geen nieuwe contra-indicaties zijn, gaat de massage van start. Tijdens de massage is het mogelijk dat er, naast het fysieke werk, gebruik gemaakt wordt van kruidenbalsems, warme kruidenstempels, cupping, scraping, ... . Na de massage raad ik je aan om tijd te voorzien om even te kunnen nagenieten en om dus niet meteen terug aan het werk te gaan of te gaan sporten. Het is ook belangrijk dat je voldoende drinkt na een massage om de vrijgekomen afvalstoffen sneller uit te kunnen scheiden.
Kan ik ook gewoon een ontspannende Thaïse massage krijgen of masseer je enkel mensen met klachten?


De rode draad doorheen de behandelmogelijkheden bij Medizijn is mensen opnieuw richting hun eigen kracht te brengen. Vanuit die optiek worden ook de Thaïses massages gegeven. Soms voel je dat je de verbinding tussen je hoofd en je lijf even helemaal kwijt bent, zonder dat dit gepaard gaat met een specifieke klacht. Of dat je hoofd het zo ongelooflijk druk heeft dat je je lijf niet meer voelt. Om die verbinding terug te leren voelen of te herstellen, ben je bij Medizijn aan het juiste adres. Voor een louter ontspannende wellnessmassage beveel ik je graag andere adresjes aan.
Kan Thaïse massage een vervanger zijn voor klassieke geneeskunde?


In Thailand laten mensen zich heel regelmatig masseren en de Thai gaan ook met heel uiteenlopende klachten naar de masseur: gewrichtspijn, verkoudheid, koorts, ... Ook in de Thaise ziekenhuizen speelt Thaïse massage een grote rol als aanvulling in het genezingsproces. Thaïse massage is echter geen vervanger van klassieke geneeskunde, het vormt er wél een zeer waardevolle aanvulling op. Ik ben er zelf van overtuigd dat de oplossing tot veel klachten ligt in een combinatie van Oost en West, van traditionele én moderne geneeskunde. Als je twijfelt of Thaïse massage in geval van een specifieke aandoening wel een goed idee is, raadpleeg dan altijd eerst je behandelende arts.

t's easy.