Bij Medizijn draait alles rond mensen eenvoudige, maar verantwoorde en efficiënte tools aanreiken, zodat ze hun gezondheid opnieuw zélf in handen kunnen nemen, en lichaam en geest opnieuw hand in hand kunnen samenwerken. Ook in de yogalessen van Medizijn wordt deze rode draad volop doorgetrokken. Vanuit m'n opleiding en ervaring als kinesitherapeute weet ik dat verantwoord en veilig bewegen essentieel zijn voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Na heel wat omzwervingen in en kennismakingen met diverse yoga-stijlen, sloot de Thaise variant van yoga, Ruesi Dat Ton, het beste aan bij de kernwaarden van Medizijn: het is een compleet concept van zelfzorg, 24u of 24u beschikbaar.

 

Thaise yoga omvat het uitvoeren van zachte, langzame bewegingen, met zo'n precisie dat je er zowel je kracht, houding, lenigheid, lichaamsbesef als evenwicht mee bevordert. De houdingen worden slechts een comfortabel aantal tellen aangehouden en zijn heel toegankelijk, zelfs voor zij die denken dat ze niet lenig genoeg zijn om aan yoga te doen. Door de bewegingen te koppelen aan je ademhaling verbetert regelmatige beoefening bovendien je uithouding. Je leert verder ook technieken om zelf je lichaam te masseren en zo spanningen te herkennen en los te maken. Een les Thaise yoga heeft bovendien een sterk meditatief karakter, waardoor je je hoofd even volledig leeg kan maken en ook je concentratie en je nachtrust verbetert.

Hoe en wat?

Je kan een live lessenreeks in groep volgen of je kan je abonneren op Medigizijn: de online bibliotheek met videolessen Thaise yoga en extra ondersteunende filmpjes. Op die manier word je uitgenodigd om ook thuis aan de slag te gaan en leer je je rust creëren en je ruimte opnemen in je eigen huis. Loop je intussen toch ergens op vast of heb je vragen over een bepaalde houding of beweging? Stuur me dan een mailtje en ik maak er met veel plezier een extra toelichtend filmpje over.

 

Waar is Ruesi Dat Ton allemaal goed voor?

 • verbetering van het lichaamsbesef

 • verbetering van de uitlijning van het lichaam

 • verlichting van pijn en spanning in de spieren

 • vermindering van bewegingsbeperkingen

 • voorbereiding op meditatie, maakt het hoofd leeg

 • toename van kracht en flexibiliteit

 • helpt ons discipline/karakter te kweken

 • stimulatie van de bloedcirculatie, lymfe en zenuwgeleiding

 • verbetering van de ademhaling

 • verbetering van het immuunsysteem (door de stimulatie van de lymfecirculatie)

 • gaat concentratiestoornissen tegen

 • verbeteren van de spijsvertering

 • kan dienen als opwarming of als cooldown na andere fysieke inspanning

Hey Jolien, ik had het me al zeer lang voorgenomen, maar nu ben ik er eindelijk werk van aan het maken. Mijn eerste online les. Wat geweldig seg! Morgen of overmorgen opnieuw!

S.V.

Hallo Jolien, de videoles yoga is fantastisch. Ze brengt me helemaal tot rust. Voor mij een hele opluchting om zulke momenten mee te maken.

N.D.

Helmut

Praktische info

Live lessenreeks in groep:

6 groepslessen van 1 uur in kleine groepjes (max 10 personen)

Nieuwe lessenreeks nov/dec 2022:

14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12 en 19/12

Zo doe je mee:

Stap 1: reserveer je matje voor de hele reeks hier online via Momoyoga of via de Momoyoga app op je smartphone (Is het je eerste aanmelding bij Medizijn? Dan dien je jezelf hier eerst éénmalig te registreren in Momoyoga.) Je kan voor één of meerdere data tegelijk reserveren.

Stap 2: je betaalt de lessenreeks online in Momoyoga, na betaling is je matje definitief gereserveerd.

Stap 3: wees 5 min voor aanvang van de les aanwezig, zodat we mooi op tijd kunnen starten.

Extra: Breng voor deze lessen je eigen yogamatje mee (en eventueel meditatiekussen, dekentje, ...). Heb je geen matje of kussen, dan kan je er altijd eentje overkopen, geef me dan gerust een seintje.

Tarieven:

Lessenreeks (6 lessen):

72€

Dit omvat:

Toegang tot 6 groepslessen Thaise yoga gegeven in de reeks sep/okt 2022 (lesdata: 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12 en 19/12). De lessen gaan door van 18u45 tot 19u45.

Videolessen ("Medigizijn"):

bib van videolessen (min. 12 lessen van ±1 uur) en extra ondersteunende filmpjes

Zo doe je mee: 

Stap 1: surf naar deze link en sla hem alvast op in je favorieten. (Is het je eerste aanmelding bij Medizijn? Dan dien je jezelf hier eerst éénmalig te registreren in Momoyoga).
 

Stap 2: klik rechtsboven op "video's"

Stap 3: druk op play op één van de video's en na betaling kan je meteen aan de slag! (betaling gebeurt online in Momoyoga)

Extra tip: Is het je eerste keer Thaise yoga? Bekijk dan zeker eerst het introductiefilmpje, zodat je veilig en wel aan de slag kan gaan ;-)

Tarieven:

1 maand

18€

1 jaar:

180€

Dit omvat:

Toegang tot "Medigizijn", een online bibliotheek met:

- verschillende (min. 12) lessen Thaise yoga van ± een uur

- aanvullende kortere filmpjes met extra toelichting rond een houding, ademhaling, spierversterking, zelfzorg, ... .

Medigizijn wordt geleidelijk aan uitgebreid. Voel je ook vrij om vragen/opmerkingen met betrekking tot de lessen door te sturen, ik maak er dan met veel plezier nog een extra video over. 

Veelgestelde vragen