top of page

 

Thaise yoga (Ruesi Dat Ton)

Bij Medizijn draait alles rond mensen eenvoudige, maar verantwoorde en efficiënte tools aanreiken, zodat ze hun gezondheid opnieuw zélf in handen kunnen nemen, en lichaam en geest opnieuw hand in hand kunnen samenwerken. Ook in de yogalessen van Medizijn wordt deze rode draad volop doorgetrokken. Vanuit m'n opleiding en ervaring als kinesitherapeute weet ik dat verantwoord en veilig bewegen essentieel zijn voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Na heel wat omzwervingen in en kennismakingen met diverse yoga-stijlen, sloot de Thaise variant van yoga, Ruesi Dat Ton, het beste aan bij de kernwaarden van Medizijn: het is een compleet concept van zelfzorg, 24u of 24u beschikbaar.

 

Thaise yoga omvat het uitvoeren van zachte, langzame bewegingen, met zo'n precisie dat je er zowel je kracht, houding, lenigheid, lichaamsbesef als evenwicht mee bevordert. De houdingen worden slechts een comfortabel aantal tellen aangehouden en zijn heel toegankelijk, zelfs voor zij die denken dat ze niet lenig genoeg zijn om aan yoga te doen.

 

Door de bewegingen te koppelen aan je ademhaling verbetert regelmatige beoefening bovendien je uithouding. Je leert verder ook technieken om zelf je lichaam te masseren en zo spanningen te herkennen en los te maken. Een les Thaise yoga heeft bovendien een sterk meditatief karakter, waardoor je je hoofd even volledig leeg kan maken en ook je concentratie en je nachtrust verbetert.

De lessen gaan door in kleine groepjes van max. 10 personen.

Helmut

Yoga Nidra, ademhaling en meditatie

 

Yoga is meer dan alleen fysieke houdingen en bewegingen en daarom wordt je in deze lessenreeks helemaal ondergedompeld in de wereld van Yoga Nidra, ademhaling en meditatie. Op de down-to-earth manier die jullie van Medizijn gewend zijn zoeken we in deze lessenreeks de stilte en diepe rust in onszelf op. 

 

Naast rustige yoga-houdingen verkennen we enerzijds een aantal van de meest toegankelijke meditatie- en ademhalingstechnieken, anderzijds duiken we in de diep ontspannende wereld van Yoga Nidra. Dit is een eenvoudige vorm van liggende relaxatie en meditatie, waarbij lichaam en geest in diepe rust worden gebracht, maar waarbij je bewustzijn helder en aandachtig blijft. Gemiddeld duurt een sessie Yoga Nidra een half uurtje, waarbij je comfortabel op je matje ligt en bewust luistert naar de begeleiding, terwijl je lichaam langzaam in diepe ontspanning verglijdt. Je voelt je frisser, energieker, beter in je vel en leert gedachten, gevoelens of emoties te zien en te verwelkomen in plaats van erop te reageren. Alsof je een douche neemt voor lichaam en geest en ontdaan van alle ballast verder kan met je dag.

De lessen gaan door in kleine groepjes van max. 10 personen. 

 

Breng voor deze lessen zeker een dekentje en eventueel een meditatiebankje of -kussentje mee.

Praktische info

Thaise yoga:

  • De lessenreeksen gaan door op maandagavond van 18u45 tot 19u45.

  • De eerstvolgende reeks van 5 lessen start op maandag 17/4/2023 (VOLZET).

  • Extra reeks in juni op dinsdagochtend van 9u tot 10u. Lesdata: 6/6, 13/6, 20/6 en 27/6.

Tarief:

  • Lessenreeks (5 lessen):   60€

Yoga Nidra en meditatie:

  • De lessenreeksen gaan door om de twee weken op donderdagavond van 18u45 tot 19u45.

  • De eerstvolgende reeks van 5 lessen gaat door op donderdag 27/4/2023, 11/5/2023, 25/5/2023, 8/6/2023 en 22/6/2023 (VOLZET).

Tarief:

  • Lessenreeks (5 lessen):   60€

Zo doe je mee:

Stap 1: reserveer je matje voor de hele reeks hier online via Momoyoga of via de Momoyoga app op je smartphone (Is het je eerste aanmelding bij Medizijn? Dan dien je jezelf hier eerst éénmalig te registreren in Momoyoga.) Je kan voor één of meerdere data tegelijk reserveren.

Stap 2: je betaalt de lessenreeks online in Momoyoga, na betaling is je matje definitief gereserveerd.

Stap 3: wees 5 min voor aanvang van de les aanwezig, zodat we mooi op tijd kunnen starten.

Extra: Breng voor deze lessen je eigen yogamatje mee (en eventueel meditatiekussen, dekentje, ...). Heb je geen matje of kussen, dan kan je er altijd eentje overkopen, geef me dan gerust een seintje.

Veelgestelde vragen

bottom of page