top of page

Binnen de kinesitherapie kan je bij Medizijn terecht voor:

Hyperventilatie- en relaxatietherapie:

Hyperventilatie- en relaxatietherapie zijn er in de eerste plaats op gericht om je te leren vertragen, om je zowel lichaam als geest tot rust te brengen. Wanneer je een tijdje - bewust of onbewust - in overdrive gaat, raakt de batterij van je lichaam leeg. Er gaan heel wat waarschuwingssignalen af, maar door de drukte in onze gedachten merken we deze niet of amper op. Door je lichaam bewust te leren ontspannen en je aandacht bewust te leren richten, krijg je opnieuw voeling met je lichaam en met wat voor jou echt belangrijk is. 

Relaxatietherapie is dan ook geen standaard traject, maar wordt heel individueel gecreëerd volgens wat voor jou werkt en wat niet, volgens wat voor jou op dat moment van toepassing is en wat niet. Hierbinnen maak ik gebruik van ademhalingsoefeningen, relaxatieoefeningen, lichaamswerk (Nuad Thai), yoga, zelfmassage, meditatie, mindfulness, gesprek, beweging, visualisaties, etc...

Het voornaamste doel van deze therapie is je terug in voeling brengen met jezelf - met jouw lichaam, je gevoelens en je verlangens - om van daaruit een leven en levensstijl te creëren die hier volledig mee in lijn liggen. Je opnieuw laten voelen en beleven dat je zelf je beste medicijn kan zijn.
 

Jij hebt bereikt wat ik nooit voor mogelijk zou gehouden hebben, nl. met oefeningen relaxeren, luisteren naar mijn innerlijke en mijn lichaam, geloven in tot rust komen en inzien dat dat echt nodig is. Ik ben heel dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen en van jou heb mogen leren.

A.A.

Bedankt voor de doordacht intuïtieve aanpak! Ik ben aangenaam verrast hoe je op elk moment intuïtief kunt aanvoelen wat de patient nodig heeft op dat moment, los van strikt behandelprotocol.

Ikzelf ben ook een voorstander van combining best of all worlds zonder dogma’s. Ik zal je zeker aanraden en als ik weer eens vastzit, sta ik weer voor je deur!

M.B.

Hey Jolien, even een berichtje om te laten weten dat jouw "interventie" van maandagnamiddag heerlijk doorwerkt, was pittig, maar ook heel krachtgevend, en verrijkend voor wie ik wil zijn. Dank je, je hebt bijzonder mooie competenties. 

D.A.

Samen op pad gaan met Jolien is voor mij een liefdevolle uitnodiging om authentiek in het leven te staan. Jolien zet haar eigen kracht in op tal van manieren, daardoor kan ik op evenveel manieren te weten komen wat er op dat moment voor mij werkt. De ene keer werken we meer via het lichaam, de andere keer via het mentale, nog een andere keer doen we meer energetische oefeningen. Dit maakt dat ik hier met iedere intentie of vraag terecht kan voor een authentieke, doorleefde aanpak voor waar ik op dat moment nood aan heb.

S.B.

Praktische info

Wat breng je mee?

 • Een geldig voorschrift van je huisarts of specialist.

 • Je identiteitskaart.

 • Een grote badhanddoek voor op de behandeltafel.

 • Eventuele verslagen, medische beeldvorming, goedkeuringen van F- of E-pathologie, ... indien je deze ter beschikking hebt.

Relaxatietherapie kan zowel met als zonder voorschrift. Met voorschrift is er recht op terugbetaling.

Tarief en terugbetaling:

 • Courant: 

  • ​Sessie van 30min: 35€​
  • Sessie van 60min: 70€​
 • F / E : sessie van 30min: 35€
 • Toeslag dossieropstart (1e sessie): 7€
 • Terugbetaling: ±15€ per sessie (tarief gedeconventioneerde therapeut)

 

​​Betalen:

 • Betalingen gebeuren per sessie.

 • Betalen kan contant, via Bancontact, Payconiq (smartphone) of instant overschrijving.​​

Algemeen:

 • Wees tijdig aanwezig op je afspraak, zodat de afspraak van de persoon die na jou komt ook op tijd kan aanvatten. De behandeling kan niet langer duren indien je te laat bent.

 • Indien je partner, kinderen en/of andere personen je vergezellen tijdens je behandeling, wachten zij bij voorkeur in de wachtzaal tot je behandeling voorbij is. 

 • Een afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand via telefoon of sms (niet via mail). Laattijdig geannuleerde of niet nagekomen afspraken worden aangerekend zonder terugbetaling van de mutualiteit.

 • Ik richt me binnen relaxatietherapie op (jong)volwassenen vanaf 20 jaar. Voor kinderen en/of adolescenten verwijs ik je graag door naar een collega.

(Voel je vrij om een aantal sessies vooruit te plannen, om de continuïteit van je behandelingen te garanderen).
 

Veelgestelde vragen

bottom of page